Селекционерът на Германия Йоахим Льов остана много доволен от Бастиан Швайнщайгер, който се завърна с гол след лечение на контузия. 56-годишният специалист похвали играта на своя тим, но отправи и критики след победата с 2:0 над Украйна.

„Много съм щастлив за Бастиан Швайнщайгер – след всичката работа, която той свърши в последните месеци, а вкара и решаващия гол. Това ще помогне много на него и на отбора”, коментира Льов.

„През първото полувреме, най-вече преди попадението на Мустафи, имахме проблеми при преливането от защита в атака, губехме много топки. Подобрихме това през втората част, подавахме топката бързо и доминирахме в мача. Но не беше лесно срещу силна защита и опасни контри. Намерихме решение и за това през втората част и затова съм доста доволен.“

„Не съм изненадан от Украйна, защото гледам този отбор от две години. Те сега имат по-добър състав в сравнение с Евро 2012. Много са силни физически във въздуха, много са бързи по крилата. Могат да са опасни за всеки съперник.”

„Хумелс и Рюдигер бяха контузени, така че трябваше да променим нашата защита. Ние ставахме по-компактни с течение на мача и пресирахме нападателите на съперника. Не беше лесно в началото, но стана по-добре с напредване на двубоя. Хубаво е да имаш Жером Боатенг в защита”, отбеляза специалистът.