Младата звезда на Англия Маркъс Рашфорд все още не може да повярва, че е част от националния отбор и ще представя страната си на Евро 2016.

„Когато за пръв път влязох в съблекалнята и видях играчите и имената им на гърбовете на екипите, не можех да повярвам, че това се случва наистина. Когато казах после на брат ми, той не ми повярва. Опитвах се да стигна до младежкия отбор на Манчестър Юнайтед, а изведнъж станах титуляр в представителния тим. Едва ли някога това щеше да ми се случи, ако Антони Марсиал не бе получил травма на загрявката срещу Мидтиланд", заяви 18-годишният нападател на Манчестър Юнайтед.

"Никога не съм мислил за място в националния отбор, защото конкуренцията е огромна. Винаги играя така, че мислите ми да са насочени само към конкретния мач. Но трябва да призная, че се чувствам невероятно да бъда в националния отбор."

Въпреки силните си игри в последните месеци, по всяка вероятност Рашфорд ще остане на резервната скамейка срещу Русия в първия мач на тима на Евро 2012, който е в събота.