Селекционерът на Белгия Марк Вилмотс е използвал хитрост, която помогна на тима да извоюва категоричния успех с 3:0 на Ейре. Двата тима се изправиха един срещу друг днес в среща от група „Е” на Евро 2016.

Преди мача той каза, че Ромелу Лукаку и Кевин Де Бройне ще останат на пейката в тази среща, но реалностите бяха други - и двамата бяха титуляри, първият вкара два гола, а вторият беше най-дейният играч на терена.

"Блъфирах, но играчите знаеха за това. Днес излязохме на терена с правилната постройка. Когато преминеш през 4 успешни години начело на отбор, а получиш остри критики след само един мач, това прави постигнатото от теб да изглежда незначително. Това просто дава на хората грешно мнение. Но аз живея с тези критики. Освен смъртта, друго не може да повлияе върху мен. Наслаждавам се на работата си и се надявам хората в Белгия да се гордеят с отбора", каза той.

"Единството е важно за нашия отбор. Ние печелим и губим заедно. Ромелу Лукаку вкара четири гола в четири мача, има нужното самочувствие. След пропуска срещу Италия всички вдигнаха прекалено много шум. Обясних му мнението си и че вярвам в него, а той направи това, което всички очаквахме," заяви Вилмотс.

"Все още не сме се класирали за осминафиналите. Предстои ни труден мач срещу Швеция и това за нас е финал. В него може да се случи всичко", добави белгийският национален селекционер.