Звездата на новия европейски шампион Кристиано Роналдо има разтежение на странични връзки на лявото коляно. Това е показал предварителният преглед на контузията на капитана на Португалия.

Роналдо получи контузия през първото полувреме на финала на Евро 2016, когато пострада при сблъсък с Димитри Пайе от Франция. Това наложи принудителната смяна на нападателя в 26-ата минута с Рикардо Куарешма. Въпреки отсъствието на своята звезда Португалия стигна до европейската титла след победа над Франция с 1:0 след продължения.

Според в. „Марка“ на Кристиано Роналдо ще е необходим един месец за възстановяване от контузията. Така той със сигурност ще пропусне мача за Суперкупата на Европа между Реал (Мадрид) и Севиля на 9 август в норвежкия град Трондхайм.

Това обаче са данните само от предварителния преглед, направен в съблекалнята на Португалия на „Стад де Франс“ по време на финала на Евро 2016. В следващите дни Кристиано Роналдо ще премине обстоен преглед, след който ще има повече яснота за състоянието му и периода за възстановяване.