Изпълнен с дебютанти младежки отбор на Испания размаза Литва с 4:0 в контрола на стадиона на Леганес “Бутарке”. Срещата трябваше да бъде последна проверка за испанците преди Евро 2020, но след излизането на положителен тест за коронавирус на Серхио Бускетс, целият тим беше изолиран, а играчите ваксинирани срещу COVID-19.

Срещата нямаше как да бъде отменена, от федерацията обявиха, че ще излезе тимът до 21 години, който се завърна от участие на Европейското за младежи. И това обаче не се случи, тъй като играчите вече бяха отишли на ваканция.

Така селекционерът Луис де ла Фуенте се принуди да повика цели 16 дебютанти в състава, а от титулярите на Испания започна единствено 20-годишният Брайън Хил от Ейбар. Въпреки всичко иберийците доминираха и размазаха съперника с голове на Уго Гийямон (3). Браим Диас (24), Хуан Гонсалес (53) и Хавиер Пуадо (72). Абел Руис пропусна дузпа в 30-ата минута.

Испания започва на Евро 2020 срещу Швеция на 14 юни, а другите два отбора в групата са Полша и Словакия.

Чехия пък срази Албания с 3:1 в последната си проверка преди старта на Евро 2020. Възпитаниците на Ярослав Шилхави сравнително лесно стигнаха до успеха срещу съперник, който беше амбициран да покаже най-доброто си лице в Прага.

Патрик Шик (18) даде аванс на домакините, но Сокол Чикалеши (42) изравни. След почивката Лукас Масопуст (68) и Онджей Челустка (89) оформиха крайния резултат.

Чехите започват участието си на еврофиналите с мач срещу Шотландия на 14 юни, а другите два тима в групата са Англия и Хърватия.

Унгария не успя да победи Ейре в последната си контрола преди Европейското и срешата в Будапеща завърши 0:0. Така „маджарите“ продължават серията си от мачове без загуба, след като преди равенството с Ейре победиха трудно Кипър с 1:0. Те започват участието си на Евро 2020 на 15 юни срещу Португалия. Другите два тима в групата са Франция и Германия.