Селекционерът на Испания Луис Енрике е впечатлен от представянето на Украйна по време на Евро 2020, а преди утрешния 1/4-финал в Санкт Петербург очаква Швейцария да бъде истинско предизвикателство за "Ла Фурия".

"Швейцария ще бъде много труден отбор за нас, много труден съперник. Имената на играчите в този тим най-вероятно не говорят много на повечето зрители, но ние ги познаваме и знаем, че са добри футболисти. Начинът, по който те атакуват и пресират съперниците си заслужава уважение. Швейцарците ще бъдат истинско предизвикателство за нас. Ние сме по-високо ниво от швейцарския тим. Ако говорим за защита, тогава сме един от най-добрите на това първенство. Настроението на играчите е много добро затова се представяме много добре в турнира. Аз съм много доволен от резултатите. Напълно съм уверен във футболистите си и всеки от тях може да започне в стартовия състав утре", сподели Луис Енрике.

"Вижте Украйна. Това е отбор, който може да спечели този турнир", добави наставникът на испанците.

На 1/8-финалите Украйна победи Швеция с 2:1 след продължения и на четвъртфиналите ще се изправи срещу Англия на 3 юли в италианската столица Рим.