Футболната федерация на Северна Македония получи извънредно разрешение от УЕФА да смени официално одобрените си екипи за Евро 2020. Това беше продиктувано от огромното недоволство на феновете в страната срещу новите фланелки на „рисовете“.

Македонските привърженици скочиха срещу германския производител „Jako“, който произведе екипи в тъмночервен цвят, който повече би подхождал на националния отбор на Португалия. Именно такава фланелка северномакедонският президент Стево Пендаровск подари на Папа Франциск при посещението си във Ватикана през месец май. Както е известно, националното знаме на Северна Македония е в ярко червено и жълто.

В резултат на това националната футболна федерация поиска от УЕФА да разреши употребата на Евро 2020 на екипите, с които „рисовете“ играха по време на квалификациите и на 31 март записаха историческата победа над Германия с 2:1 като гост.

Както е известно, в последните дни се разрази огромен международен скандал и с екипите на Украйна. Русия бурно недоволство от факта, че върху украинските фланелки е нанесен контур с националните граници на Украйна, в които е включен и полуостров Крим.

ФЛАНЕЛКАТА, ПРЕДИЗВИКАЛА СКАНДАЛА В СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ

СТАРИЯТ ЕКИП, КОЙТО ЩЕ СЕ ПОЛЗВА ПО ВРЕМЕ НА ЕВРО 2020