ГРУПА „С“ - ТУК  ТВ ПРОГРАМА – ТУК!

Европейската футболна централа е възложила на свой инспектор да разследва поведението на нападателя на Австрия Марко Арнаутович по време на двубоя със Северна Македония. 32-годишният бивш футболист на Уест Хям (б.р. - сега играч на китайския Шанхай Порт) се разписа в 89-ата минута, оформяйки крайното 3:1 в полза на австрийците. Както вече стана ясно, след попадението Арнаутович, чийто баща е сърбин, реагира с гневна тирада, довела до реакцията на капитана Дейвид Алаба, който се опита да му запуши устата. 

Според информации гневът на нападателя е бил насочен конкретно към Езджан Алиоски, когото е напсувал на сръбски език. В цветущото си изказване Арнаутович е споменал и "албанската майка" на играча на Лийдс.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

На следващия ден Арнаутович поднесе извинения на всички, които се чувстват обидени, и отхвърли упреците в расизъм. 

"Имаше някои разгорещени емоции, за които бих искал да се извиня, особено на моите приятели от Северна Македония и Албания. Искам да поясня едно нещо: Не съм расист! Имам приятели в почти всяка държава и защитавам многообразието. Всички, които ме познават, го знаят", каза Арнаутович.

Футболната федерация на Северна Македония (ФФМ) обаче призова УЕФА да разследва случая и да го накаже.

През 2013 година УЕФА въведе наказание от 10 мача за доказани дискриминационни и расистки прояви. Това означава, че ако етичната комисия на европейската футболна централа признае Арнаутович за виновен, нападателят повече няма да играе не Евро 2020.