Бразилският пилот на “Ферари” Фелипе Маса говори за първи път след ужасната катастрофа, която едва не отне живота му по време на Гран при на Унгария. “Можех да спечеля състезанието. Знам, че съм щастливиц, след като съм жив, но аз ще карам отново”, каза Маса.

“Когато се събудх в болницата не знаех къде се намирам, а и защо съм на това място. Попитах какво правя тук. Започнах да дърпам разни тръбички по мен, а брат ми Едуадро опита да ме спре и се сбихме”, разказва Маса пред “Нюз ъф дъ Уърлд”.

“Инцидентът бе малшанс, но аз съм късметлия, защото съм жив. Не си спомням това, което се случи”, допълва бразилецът, който има фрактура на черепа след удара. “Това беше моето състезание, но след това разбрах, че Люис е спечелил, а съотборникът ми Кими е завършил на второ място”, казва още Маса, за когото имаше страхове, че има увреждане на окото, което няма да му позволи никога повече да седне в болида.

Маса ще се възстанови, а утре ще пътува с частен самолет към Бразилия, кадето ще си почива, а в последните няколко дни до него бе бившият му съотборник във "Ферари" Михаел Шумахер./БЛИЦ