Яростта на Ферари ескалира, след като в последните два дни пилотът на тима Фернандо Алонсо и президентът на тима Лука ди Монтедземоло изляха яда си срещу решенията на стюардите и ФИА по време на Гран при на Европа. Победител на пистата във Валенсия в неделя бе Себастиан Фетел, а Хамилтън наруши правилата, като след катастрофата на Марк Уебър изпревари колата за сигурност, след като тя бе пресякла първата сейфти линия, отбелязана на трасето след изхода на бокса. Според Алонсо решението на съдиите за наказание от преминаване през бокса е закъсняло твърде много и се е обезсмислило, тъй като Люис натрупа аванс и не загуби нито една позиция, запазвайки второто си място до края.

"Черните кончета" нападнаха колегите си от Макларън. Италианците решиха да направят това чрез гласа на феновете си, като цитираха някои от гневните им мнения на официалния си сайт.

"Крадците от Макларън отново се върнаха към обичайните си мръсни номера. Във Валенсия ФИА показа, че не може да управлява шампионата, който организира. Това ли е виждането на Жан Тод", питат от Ферари.

Италианците продължават с цитатите: "Федерация на клоуните! Какво промениха пет секунди наказание? Обичайната английска мафия! Стига с помощта за Люис Хамилтън. Как може да лъже и мами и винаги да се измъква ненаказан?"

Неочаквано британското издание "Мирър" застана на страната на Ферари - "Ще реагира ли ФИА, или Жан Тод ще потули първия си скандал начело на федерацията?"