Световният шампион Себастиан Фетел с Ред Бул бе изключително разчарован, след като изпусна в последната обиколка победата в Гран при на Канада и в крайна сметка финишира втори след британеца Дженсън Бътън с Макларън.

Фетел водеше уверено няколко обиколки преди края и бе на път да постигне шестия си успех от началото на сезона, но изпусна контрола върху болида си няколко завоя преди финала и подари победата на Бътън.

"Допуснах само една грешка в самия край и това ми коства победата. Много съм ядосан и искам да крещя. Бях твърде консервативен, докато водех. Ако бях натиснал газта, най-вероятно щях да имам аванс от 6-7 секунди, но не намерих за необходимо да го правя. Тогава видях, че Дженсън идва и допуснах грешката. Да водиш и след това толкова леко да подариш победата на някой друг е много болезнено. Ние дадохме всичко от себе си и според мен това се видя. Все пак важното бе да завършим в състезание като това. Това са важни точки за нас. Яд ме е, че единствената ми грешка бе и тази, която ми коства победата", бе безкрайно ядосан Фетел след края на състезанието в Канада. /БЛИЦ