Световният шампион във Формула 1 Себастиан Фетел е бил толкова спокоен по време на последния старт във Валенсия, че дори е имал време да следи развоя на събитията по... огромните екрани край пистата.

Това стана ясно от изявление на шефа на Ред Бул Кристиан Хорнер, в което той разкрива, че германският пилот е хванал действие на екипа, несъобщено му по радиото.

"Фетел не престава да ни изумява. В един момент не му бяхме казали, че слагаме гуми медиум на колата на Марк (б.а. - съотборникът му Уебър), защото не искахме да натиска повече от необходимото. Но взе, че се включи по радиото и попита: "Какви времена дава Марк с медиумите?" Спогледахме се, чудейки се кой му е казал. Той обаче гледал големите екрани около трасето, карайки в състезанието. Просто притежава капацитета да го направи. Непрекъснато мисли, а това е една от най-силните му черти. Истински перфекционист, а анализира собственото си представяне повече от всички други", обясни Хорнер.

Авансът на Фетел във временното генерално класиране е цели 77 точки. Германецът е убедително на първата позиция, а с по 109 са Марк Уебър и Дженсън Бътън.