Пилотът на Ред Бул Себастиан Фетел ще потегли от първо място в Гран при на Индия. Германецът извоюва исторически 16-и полпозишън за Ред Бул от началото на сезона. С това отборът записа рекорд. До момента в един сезон по 15 полпозишъна имаха Макларън (1988 и 1989 г.) и Уилямс (1992 и 1993 г).

Фетел тръгва първи от стартовата решетка за 13-и път този сезон, като е само на един полпозишън от рекорда на Найджъл Менсъл (14 първи места през 1992 година). Германецът вече има спечелени 28 първи стартови позиции в кариерата си, с което се изравни с аржентинската легенда Хуан Мануел Фанджо на шесто място във вечната ранглиста. Шумахер държи рекорда с 68.

На второ място в Гран при на Индия остана Люис Хамилтън. Трети и четвърти се наредиха Марк Уебър с Ред Бул и Фернандо Алонсо с Ферари. Пети е Дженсън Бътън с Макларън, докато шести ще стартира Фелипе Маса с Ферари.

По-назад в класирането останаха Нико Розберг с Мерцедес, който зае седмо място. Неговият съотборник Михаел Шумахер не успя да достигне до Q3, след като няколко стотни го оставиха на 12-а позиция. Осми, за радост на местните фенове, се нареди Адриан Сутил с Форс Индия. Торо Росо записаха успешно представяне в квалификацията, след като Себастиен Буеми и Хайме Алгуерсуари успяха да достигнат до топ 10, като се наредиха съответно девети и десети./БЛИЦ