Трикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел заяви, че се е насладил на всяка обиколка при победата в Гран При на Канада. Пилотът на Ред Бул натрупа преднина от самото начало и не остави никакви шансове на преследвача Фернандо Алонсо с Ферари.

"В Канада сме имали добри състезания, но все нещо не ни се получаваше и не можехме да стигнем до успеха. Преди две години бях много близо, но изпуснах победата в последната обиколка. Сега чувството е неповторимо и съм изключително доволен за отбора. Те заслужаваха тази първа победа в Монреал. Цялото състезание мина безгрешно, момчетата от екипа отново бяха блестящи, боксовете и стратегията също, гордея се с всички", коментира германецът.

Фернандо Алонсо пък обяви, че второто му място е равностойно на победа. Испанецът стартира от шеста позиция и успя да се пребори с Луис Хамилтън (Мерцедес) и Марк Уебър (Ред Бул).

"Борех се с топ пилотите - направихме добри надпревари с Марк, Нико и Люис в края. Не беше лесно, защото са супер-талантливи. Сега второто място се усеща като победа, защото отбелязахме добри точки след лошата квалификация", каза Алонсо.