Световният шампион във Формула 1 Себастиан Фетел постепенно си заработи респекта на своите колеги по пътя към втора поредна световна титла. „Това е важно за мен, така го чувствам. Мисля, че човек трябва да се бори за мястото си и да получава респект по определен начин. Едно е да бъдеш признат, а друго да бъдеш респектиран за резултатите, които постигаш”, заяви Фетел в интервю за германската телевизия RTL.

След предстоящото този уикенд Гран при на Сингапур 24-годишният германец може да се поздрави за втори път със световната титла при определени условия. Така Фетел може да стане най-младият пилот във Формула 1 с две световни титли. Той обаче не иска да си прави сметки още от сега. „За мен не е важно, кога ще се случи, а да се случи”, коментира още германецът. След Гран при на Сингапур до края на сезона във Формула 1 ще останат още 5 състезания.

В Сингапур Фетел може да триумфира с титлата при следните варианти: 1) ако спечели, а Алонсо не е в тройката, 2) завърши втори, Хамилтън не спечели, Бътън или Уебър не са на по-предно място от петото, а Алонсо е на осмо или по-задно място, 3) завърши трети, Хамилтън остане зад него, Бътън или Уебър не са на по-предно място от седмото и Алонсо е на девето или по-задно място. /БЛИЦ