Световният шампион Себастиан Фетел постигна най-добро време в първата тренировка от Гран При на Сингапур. Втори по скорост беше пилотът на Макларън Люис Хамилтън, който направи обиколка само с 0.049 разлика от тази на пилота на Ред Бул.

Трети се подреди Дженсън Бътън, а лидерът в класирането при пилотите Фернандо Алонсо даде четвърто време. Пети остана Пастор Малдонадо от Уилямс, на повече секунда от Фетел, а след него са Марк Уебър от Ред Бул и Нико Хюлкенберг от Форс Индия.

Първата свободна тренировка на пистата "Марина Бей" започна на мокро заради излялия се по-рано през деня дъжд. Затова до 30-ата минута излязоха само Жан-Ерик Верн, Ромен Грожан, Педро де ла Роса и Тимо Глок с интермедия гуми.

След първия половин час започнаха да излизат и останалите пилоти, като Фетел беше най-бърз и зададе темпото - 1:50.566 минути.

Новобранецът Ма Кинг Хуа също свърши добра работа за HRT. Това беше първото му излизане на тази писта и завърши с почти две секунди разлика от темпото на Педро де ла Роса.

Втората свободна тренировка преди старта на Гран При на Сингапур е от 16:30 часа днес и също ще бъде предавана директно по Филм+ за абонатите на "Булсатком".