Айнтрахт (Франкфурт) срази у дома Хофенхайм с 4:2 в зрелище от междинния 14-и кръг на германската Бундеслига и излезе на четвърта позиция във временното класиране.

Джибрил Соу (6), Коло Муани (8) и Ерик Ебимбе (29) дадоха много солиден аванс на домакините, но Кристоф Баумгартнер (37) и Озан Кабак (46) върнаха надеждите на гостите преди Йеспер Линдстьом (56) да оформи крайния резултат.

Така „орлите“ излязоха четвърти с 26 точки, а Хофенхайм е десети с 18.

РБ Лайпциг пък удари на свой терен Фрайбург с 3:1 и излезе на петото място 25 точки пред издънилия се снощи Борусия (Дортмунд), който отстъпва по голова разлика.

Симакан (54) и Нкунку (56) вкараха два бързи гола за „биковете“, но Кюблер (66) намали. Емил Форсберг пък оформи крайното 3:1. Така Фрайбург отстъпи на трета позиция с 27 точки.

От загубата на Фрайбург се възползва Унион (Берлин), който след 2:2 у дома с Аугсбург също събра 27 точки и изпревари брайзгауци по голова разлика. Бекер (7) и Беренс (7) даваха аванс на домакините от Берлин, докато гостите от Бавария измъкнаха точката с голове на Нидерлехнер (8, 39). След равенството Аугсбург е 14-и с 15 точки.

Опашкарят Шалке 04 сложи край на кошмарната серия от седем загуби и надви гостуващия Майнц с 1:0. Симон Терода (10) вкара гола и върна надеждите на „кралскосините“ за спасение от изпадане, но засега те остават последни с 9 точки. Майнц е 11-и с 18 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!