Байерн победи трудно при визитата си на Хамбургер с 1:0 в среща от петия кръг на германската Бундеслига. Герой за гостите бе Йошуа Кимих (89), разписал се след асистенция на Франк Рибери. Следващият мач на баварците е визита на Атлетико (Мадрид) в груповата фаза на Шампионската лига идната сряда от 21:45 часа българско време на „Висенте Калдерон”.

През първото полувреме нямаше кой знае колко положения пред двете врати и двете нули на светлинното табло останаха непроменени. Гостите от Мюнхен очаквано владееха повече топката, но нито веднъж не застрашиха сериозно вратаря на домакините Рене Адлер. В последната минута на първата част Матс Хумелс от гостите се контузи и бе заменен принудително на почивката от Жером Боатенг.

След почивката играчите на Карло Анчелоти продължиха да доминират и в 67-ата минута Роберт Левандовски бе много близо до гола, но удар от близка дистанция на поляка бе отразен от Рене Адлер. В игра за гостите се появиха Франк Рибери и Артуро Видал, но и те не промениха статуквото на терена. „Червените шорти разчитаха предимно на контраатаки, но рядко им се удаваше възможност за такива. До края на мача Адлер спаси удари на Рибери, Кимих, Мюлер и Левандовски, но в 89-ата минута нямаше какво да направи, след като Йошуа Кимих засече центриране на Франк Рибери и прати топката в мрежата. Загубата почти сигурно означава уволнение за наставника Бруно Лабадия и край на престоя му в Хамбург.

Байерн остава на върха в класирането с 15 точки и 3 повече от Борусия (Дортмунд). Хамбургер е без успех този сезон и заема 15-а позиция с едва 1 точка в актива си.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!