Байерн стана шампион на Германия за десети пореден път, след като срази у дома втория Борусия (Дортмунд) с 3:1 и три кръга преди края на сезона е недостижим на върха в Бъндеслигата. За първи път в историята баварците грабнаха предсрочно титлата след дерби с големия си съперник.

Още в 15-ата минута Йошуа Кимих центрира от корнер, Леон Горецка свали с глава към Серж Гнабри и той с воле прати топката във вратата на Марвин Хитц за 1:0. Четвърт час по-късно баварците вкараха нов гол чрез Гнабри, но се оказа, че Кингсли Коман е бил в засада при атаката и попадението не бе зачетено от ВАР. Четири минути след това Дан-Аксел Загаду сгреши с изнасянето на топката, като я подари на Мюлер, който изведе Роберт Левандовски сам срещу Хитц и полякът не сбърка за 2:0.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

След почивката гостите натиснаха и в 52-ата минута Кимих извърши нарушение срещу Марко Ройс в наказателното поле, а Емре Джан реализира дузпата за 2:1. Само две минути по-късно Марко Ройс получи топката на страхотна позиция и остана сам срещу Мануел Нойер, който спаси удара.

В 70-ата минута Роберт Левандовски пое топката в наказателното поле, но стреля в средата на вратата и Марвин Хитц спаси. Десет минути по-късно Ерлинг Холанд бе изведен на добра позиция и бе много близо до попадение, но Дайо Упамекано блокира удара му.

В 83-ата минута баварците организираха атака отляво, Джамал Мусиала стреля, Хитц спаси, след което никой не успя да изчисти топката. Тя се върна в Мусиала, който от няколко метра оформи крайния резултат. До края нямаше други попадения и празненствата на "Алианц Арена" започнаха.

След тази победа Байерн има 75 точки и е недостижим на върха с 12 аванс пред Борусия (Дортмунд).