Байер (Леверкузен) спечели след обрат с 4:1 в гостуването си на Гройтер Фюрт в среща от 31-ия кръг на германската Бундеслига.

В петата минута изненадващо Джетро Вилемс даде аванс в полза на домакините, които почти изгубиха шансове да запазят мястото си в елита. Само три минути след това Патрик Шик изравни, а попадението беше признато след консултация с видео асистент арбитъра.

В 18-ата минута Сардар Азмун се възползва от груба грешка на вратаря Андреас Линде и покачи резултата на 2:1 в полза на Леверкузен.

Паулиньо се разписа в 58-ата минута с удар в десния ъгъл, а шест  минути преди изтичане на редовното време Есекил Паласиос с шут от дистанция оформи крайното 4:1.

Байер вече е на трето място в класирането в Първа Бундеслига с актив от 55 точки, докато Гройтер Фюрт има само 17 точки на 20-та позиция.

В друга среща от кръга РБ Лайпциг допусна драматично поражение с 1:2 у дома срещу Унион (Берлин), а головете паднаха през второто полувреме.

Юсуф Поулсен беше на точното място и даде аванс за домакините в 46-ата минута, но столичани организираха натиск и в 86-ата минута Свен Мичел закономерно изравни след асистенция на Шералдо Бекер.

Само три минути след това Кевин Беренс беше изведен от Мичел, за да се разпише за обрата и крайното 2:1 в полза на Унион.

Отборът от Берлин е в битката за класиране в Лига Европа и има актив от 50 точки на шеста позиция в Първа Бундеслига след четвъртия си пореден успех. Лайпциг заема четвърта позиция с 54 точки.

Кьолн се наложи с 3:1 у дома срещу Арминия (Билефелд) и също съхрани шансове за участие в европейските клубни турнири догодина.   

По-късно днес Байерн посреща Борусия Дортмунд и при победа ще стане шампион на Германия за десети пореден път.