Байерн спечели драматично с 3:2 след продължения при визитата си на Херта в Берлин и се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата на Германия.

Максимилиан Мителщедт (3) шокира баварците с ранен гол след пас на Саломон Калу, но Серж Гнабри (7) бързо изравни. Това бяха и единствените попадения за първата част, в която нито един от двата тима не успя да реализира някое от следващите си положения.

Малко след почивката Серж Гнабри (49) вкара втори гол след асистенция на Хамес Родригес и направи пълен обрат в полза на гостите. Дейви Зелке (67) обаче възстанови равенството 2:2 и то се запази до края на редовното време.

В продълженията баварците успяха да стигнат до успеха след попадение на Кингсли Коман (98), който се възползва от пас на Роберт Левандовски. До края усилията на „старата дама“ за нов изравнителен гол не дадоха резултат и в крайна сметка Байерн продължи напред.

В друга среща от тази фаза Шалке 04 срази у дома регионалния съперник Фортуна (Дюселдорф) с 4:1 и също се класира за 1/4-финалите. Ахмед Кутуку (29), Салиф Сане (48, 87) и Марк Ут (53) бяха точки за „миньорите“, а Роувен Хенингс (71) се разписа за гостите от Дюселдорф.

За 1/4-финалите в турнира се класираха Хамбургер, Хайденхайм, Падерборн, Вердер, Аугсбург, РазенБалшпорт Лайпциг, Шалке 04 и Байерн.