Шампионът Байерн спечели трудно с 3:2 при визитата си на новака Падерборн в зрелищен сблъсък от шестия кръг и се изкачи на върха класирането, след като досегашният лидер РБ Лайпциг падна с 1:3 у дома от Шалке 04 и допусна първа загуба за сезона.

Баварците доминираха през целия мач на „Бенталер Арена“ и още в 7-ата минута Роберт Левандовски направи непростим пропуск от няколко метра. Малко по-късно Серж Гнабри (15) изведе гостите напред в резултата след асистенция на Филипе Коутиньо, а до края на полувремето двамата направиха сериозни пропуски, като бразилецът дори нацели гредата.

След почивката Филипе Коутиньо (55) се реваншира за гредата и удвои аванса на Байерн след пас на Гнабри. Кай Проьгер (68) върна един гол за домакините след подаване на Дрегер, но Роберт Левандовски възстанови преднината на баварците и им подсигури на практика трите точки след извеждащ пас на Никлас Зюле. Нигерийският защитник Джамилу Колинс (84) с мощен шут оформи крайния резултат, внасяйки и напрежение в редиците на гостите за последните минути.

По същото време досегашният лидер РазенБалшпорт Лайпциг загуби изненадващо у дома от Шалке 04 с 1:3. Сенегалецът Салиф Сане (29) след пас на Омар Маскарел и Амин Харит (43-дузпа) дадоха комфортна преднина на гостите преди почивката, а след нея Харит асистира на уелсецът Раби Матондо (58), който направи разликата класическа в полза на „миньорите“ от Гелзенкирхен. Усилията на „червените бикове“ доведоха само до един гол, дели на шведския нападател Емил Форсберг (83) след пас на Нкунку.

След тези резултати Байерн е новият лидер в Бундеслигата с 14 точки, следван от РБ Лайпциг, Шалке 04, Борусия (Мьонхенгладбах) и Байерн (Леверкузен), всичките с по 13. Волфсбург е шести с 12, а Борусия (Дортмунд) е с мач по-малко на седмата позиция с 10 точки, колкото има и Фрайбург, който също не е изиграл мача си от този кръг. Падерборн е на дъното с 1 точка.

Резултатите от останалите срещи в събота следобед:
Хофенхайм – Борусия (Мьонхенгладбах) 0:3
0:1 Аласан Плеа (43), 0:2 Маркус Тюрам (65), 0:3 Флориан Нойхаус (83)

Майнц 05 – Волфсбург 0:1
0:1 Марсел Тисеран (9)

Аугсбург – Байер (Леверкузен) 0:3
0:1 Флорина Нидерлехнер (34-автогол), 0:2 Кевин Фоланд (76), 0:3 Кай Хавертц (84)

БУНДЕСЛИГА, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ