Гарантиралият си още в миналия кръг титлата Байерн победи у дома изпадналия Хановер с 3:1 в последния 34-и кръг на германската титла и започна празненствата за 26-ия шампионски трофей в историята и четвърти пореден. Общо 25 от титлите на баварците са от създаването на Бундеслигата.

Роберт Левандовки (12) вкара 30-ия си гол и стана голмайстор за този сезон в елита, изпреварвайки с 5 попадения голмайстора на Борусия (Дортмунд) Пиер-Емерик Обамеянг. Така той стана първият футболист от 39 години насам, който вкарва 30 и повече попадения в Бундеслигата. За последно това бе сторил Дитер Мюлер през сезон 1976/77, когато се разписва 34 пъти с екипа на Кьолн.

Другите два гола за баварците вкара Марио Гьотце (28, 54), които почти целия сезон изкара в ролята на резерва и най-вероятно ще напусне клуба през летния трансферен прозорец, след като и бъдещият наставник на тима Карло Анчелоти не може да му гарантира титулярно място. Артур Собиех (66) пък вкара почетния гол за гостите, които от следващия сезон ще играят във Втора Бундеслига.

Така Байерн финишира първи с 88 точки, а Хановер завърши последен с 25 точки.

1.Байерн - шампион - Шампионска лига - групи
2.Дортмунд - ШЛ групи
3.Леверкузен - ШЛ групи
4.Мьонхенгладбах - ШЛ плейофи
5.Шалке 04 - Лига Европа групи
6.Майнц - Лига Европа групи
7.Херта - Лига Европа - трети квалификационен кръг

 Резултати, програма и класиране в Германия - ТУК !!!