Треньорът на Байерн Хосеп Гуардиола и поне седем футболисти от различни клубове ще се сбогуват официално с германската Бундеслига, чийто последен кръг е от 16:30 часа българско време.

От следващия сезон Гуардиола ще води Манчестър Сит в английската Висша лига, но днес ще празнува титлата на Байерн в домакинството срещу изпадналия Хановер. Последният мач на испанеца начело на баварците ще е на 21 май във финала за Купата на Германия срещу Борусия (Дортмунд) на „Олимпиащадион” в Берлин.

Германският таблоид „Билд” посочи още седем футболисти, които ще изиграят днес последния си мач в немския елит.

Централният защитник на Байерн Сердар Тасчъ, взет под наем от Спартак (Москва) през зимата, със сигурност няма да остане при баварците и ще се върне в Русия.

Мартин Щранцъл също си тръгва от Бундеслигата след 12 години. Бранителят премина през Мюнхен 1860, Щутгарт и Борусия (Мьонхенгладбах), но ще сложи край на кариерата си.

Норвежецът Хавард Нордвейт също обяви, че напуска Мьонхенгладбах, планирайки трансфер в Англия.

Жоел Матип си тръгва от Шалке 04 след 16 години в клуба и от следващия сезон ще играе при Юрген Клоп в Ливърпул.

Кевин Курани не записа успешно завръщане в Бундеслигата този сезон и след 13 мача ще напусна Хофенхайм, който няма да му предложи нов договор. Бившият немски национал все още не е решил къде да продължи кариерата си, но най-вероятно няма да остане в немския елит.

Бившият хърватски национал Ивица Олич се разделя с Бундеслигата след 9 години, прекарани в Херта, Волфсбург, Байерн и Хамбургер. Все още не е ясно къде ще отиде и той, но се очаква да е в друга страна.

Футболистът с най-дългата брада в Бундеслигата Марко Зайлер не получи нов договор в Дармщад. За него има вероятност и да остане в немския елит, но в друг клуб. 

 Резултати, програма и класиране в Германия - ТУК !!!