Байерн смачка у дома големия си съперник Борусия (Дортмунд) с 4:0 в дебюта на треньора Ханс Флик, който бе помощник на освободения в края на миналата седмица хърватин Нико Ковач.

Баварците доминираха напълно в дербито на 11-ия кръг и поведоха, след като голмайсторът им Роберт Левандовски (17) се разписа, възползвайки се от подаване на Бенжамен Павар. До края на първата част шампионите не съумяха да увеличат аванса си, а и не допуснаха вестфалци да изравнят.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Веднага след почивката Серж Гнабри (47) удвои преднината след подаване на Томас Мюлер, който по-късно записа и втора асистенция за Роберт Левандовски (76), който направи резултата 3:0. „Жълто-черните“ бяха съкрушени и нямаха идея как да вкарат почетен гол, а в 80-ата минута Матс Хумелс си вкара автогол и оформи крайния резултат. Най-сериозният пропуск за гостите направи Пако Алкасер от няколко метра на празна врата.

След успеха си Байерн излезе трети с 21 точки и също като втория РБ Лайпциг е с една по-малко от лидера Борусия (Мьонхенгладбах), който утре приема Вердер. Борусия (Дортмунд) е пети с 19 точки.