Мениджърът на Брентфорд Томас Франк и този на изпадналия Бърнли Венсан Компани са новите сензационни имена в списъка на Байерн за наследник на напусналия треньор Томас Тухел, съобщава журналистът Кристиан Фалк от "Билд".

Според информацията баварците вече водят преговори с наставника на Брентфорд, докато Компани е бил обсъждан от ръководството на германския гранд.

Трансферният гуру Фабрицио Романо също твърди, че на „Алианц Арена“ разглеждат възможността да назначат треньор на изпаднал от Висшата лига тим. Става въпрос за Венсан Компани, който не успя да спаси Бърнли и „виненочернените“ се завърнаха в Чемпиъншип. Интерес към 38-годишния белгиец, обаче, има и от страна на Брайтън, който се раздели с Роберто Де Дзерби. Италианецът също от доста време е спряган за наследник на Тухел в Байерн.

Още през февруари Байерн обяви, че Тухел ще напусне след края на сезона, но търсенето на негов заместник се оказа изключително трудно и клубът получи отказ последователно от Шаби Алонсо, извел Байер Леверкузен до шампионската титла в Бундеслигата, бившите си наставници Ханзи Флик и наследилият го начело на Германия Юлиан Нагелсман. Селекционерът на Австрия Ралф Рангник и мениджърът на Кристъл Палас Оливер Гласнер също отпаднаха като варианти.

Имаше възможност Тухел да остане начело на баварците, но през миналата седмица се разбра, че двете страни не са стигнали до споразумение.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!