Италианецът Роберто Де Зерби няма да бъде треньор на Байерн, обяви категорично спортният директор на баварците Макс Еберл след унизителната загуба с 2:4 при визитата на Хофенхайм, който остави гранда от Мюнхен на третото място в крайното класиране и връчи сребърните медали на Щутгарт.

В интервю пред ZDF след мача в Зинсхайм шефът на баварците беше попитан: "Ще ми противоречите ли, ако прогнозирам: новият треньор ще е италианец?"

"Да!", отвърна лаконично Еберл на въпроса, след което репортерът допълни: "Няма да е италианец? Нито Де Дзерби, нито Алегри?".

"Зададохте въпрос и аз отговорих", категоричен бе спортният директор за наследника на Томас Тухел, който води баварците за последно и напуска поста си.

Де Зерби беше смятан като фаворит за наследник на Томас Тухел. Днес следобед дори бе обявено, че италианецът напуска Брайтън след края на сезона.

Освободеният от Ювентус Масимилиано Алегри също беше свързван с Байерн, а и вариантът Антонио Конте също отпада от сметките, както и и който и да е италиански специалист.

Но кой ще бъде новият треньор на Байерн?

Преди мача в Зинсхайм Еберл обяви по телевизия Sky: „Един мой приятел винаги казва, че най-доброто идва накрая. Ще намерим много добро решение.”

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!