Байерн мечтаеше за требъл, а в рамките на осем дни отпадна още преди финалите на два от турнирите, в които участва този сезон. Баварците загубиха с 2:3 у дома от Борусия (Дортмунд) и не успяха да се класират за финала в турнира за Купата на Германия, а седмица по-рано отпаднаха от Реал (Мадрид) на 1/4-финалите в Шампионската лига. Рекордьорът с 26 шампионски титли на Германия няма победа от 5 официални срещи (2 равенства и 3 загуби), а това е най-лошата серия на тима от 17 години насам.

Баварците привлякоха Карло Анчелоти миналото лято за големи титли. 57-годишният италианец трябваше да осигури трофеи за тима в края на сезона, а балансът на отбора през април е разтърсващ – средно по 1 точка на мач, включително и срещите на елиминации. Предшественикът му Гуардиола постигна 1,9 точки средно на мач за същия месец преди година.

Байерн е в най-голямата си криза от унизителната загуба с 2:5 от Борусия (Дортмунд) на финала за Купата на Германия през 2012 година. Тогава босовете на клуба взеха решения за промяна и през лятото на същата година привлякоха Хави Мартинес за 40 милиона евро.

След края на този сезон капитанът Филип Лам и испанският халф Шаби Алонсо слагат край на кариерите си, Рибери и Робен също са на възраст. Съставът на баварците изглежда застаряващ и със сигурност са нужни нови и млади звездни попълнения, за да се преследват титли.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА