Шампионът Байерн спечели убедително с 3:1 при визитата си на новака Гройтер Фюрт в първия мач от шестия кръг на германската Бундеслига и записа осма поредна победа във всички турнири.

Томас Мюлер (10) даде ранен аванс на гостите с помощта на гредата, а десет минути след гола си прати топката на сантиметри от страничния стълб. Йошуа Кимих (31) удвои аванса на баварците след асистенция на Лерой Сане, а в края на полувремето голмайсторът Роберт Левандовски овладя топката след центриране от корнер, но я прати в напречната греда. 

В 48-ата минута баварците останаха с човек по-малко, след като Бенжамен Павар бе изгонен от игра с директен червен картон за нарушение срещу Грийн. Въпреки това гостите не спряха да атакуват и в 68-ата минута Гриезбек си вкара автогол, правейки разликата класическа. Малко преди края Седрик Итен вкара с глава почетното попадение за домакините. 

След успеха си воденият от Юлиан Нагелсман тим е лидер с 16 точки и 3 повече от Волфсбург, който утре гостува на Хофенхайм. Гройтер Фюрт е последен със само една спечелена точка.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНИЯ