Байерн спечели минимално с 1:0 при визитата си на Вердер в мач от 32-ия кръг на германската Бундеслига и ликува с осма поредна и рекордна 30-а шампионска титла. Завърналият се в състава на баварците след изтърпяно наказание за натрупани картони Роберт Левандовски (43) вкара победния гол и затвърди доминацията им в немския футбол. Така те имат 10 точки аванс на върха два кръга преди края на сезона, въпреки че вторият Борусия (Дортмунд) е с мач по-малко и утре приема Майнц 05.

Гостите притиснаха домакините от Бремен в търсене на ранен гол, но до такъв не се стигна. В средата на полувремето Кимих нацели гредата, но страничният съдия беше вдигнал флага за засада. Над "Везерщадион" заваля дъжд, а две минути преди почивката Боатенг асистира на Левандовски, който овладя топката на гърди и я прати във вратата. Ситуацията беше разгледана с помощта на ВАР за евентуална засада, но в крайна сметка голът бе зачетен. Това бе 31-и гол за поляка от началото на сезона в немския елит.

Winbet - победата е емоция! (18+)

През втората част в 60-ата минута Левандовски направи пропуск с глава от няколко метра, а малко по-късно Павар беше близо до гол с шут от далечна дистанция, но и той не успя. В 79-ата минута Алфонсо Дейвис си изкара втори жълт картон и бе изгонен, а баварците завършиха мача в намален състав и в края дори потрепериха. Мануел Нойер пък се намеси решително при удар в последната минута.

След успеха си Байерн е непоклатим от върха със 76 точки. Вердер остава предпоследен с 28 точки и ще се бори за оцеляването си в елита в заключителните два кръга.

ГЕРМАНИЯ, БУНДЕСЛИГА – 32 КРЪГА

От вторник
Борусия (Мьонхенгладбах) – Волфсбург 3:0

1:0 Йонас Хофман (10), 2:0 Йонас Хофман (30), 3:0 Ларс Щиндъл (65)

Вердер – Байерн 0:1
0:1 Роберт Левандовски (43)

Фрайбург – Херта 2:1
1:0 Винченцо Грифо (61), 1:1 Ведад Ибишевич (66-дузпа), 2:1 Нилс Педерсен (71)

Унион (Берлин) – Падерборн 1:0
1:0 Бен Цолински (27-автогол)

В сряда
От 19:30 часа

Айнтрахт (Франкфурт) – Шалке 04

От 21:30 часа
Борусия (Дортмунд) – Майнц 05
РБ (Лайпциг) – Фортуна (Дюселдорф)
Байер (Леверкузен) – Кьолн
Аугсбург - Хофенхайм

КЛАСИРАНЕТО В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!