Байерн разби като гост Волфсбург с 6:0 в среща от 31-ия кръг на германската Бундеслига и спечели за пета поредна година шампионската титла. Баварците са рекордьори с 27 шампионски трофея (26 от създаването на Бундеслигата).

Давид Алаба (19) от пряк свободен удар започна головото шоу, а до края на полувремето Роберт Левандовски (36, 45) направи разликата класическа след асистенции на Томас Мюлер и Кингсли Коман .

След почивката Ариен Робен (66), Томас Мюлер (80) и Йошуа Кимих (85) довършиха безпомощните „вълци”, които завършиха мача в намален състав, след като в 78-ата минута бившият халф на баварците Луис Густаво бе изгонен с втори жълт и съответно червен картон.

Така Байерн прекъсна серията от 5 мача без успех във всички турнири и се реваншира за отпадането от Борусия (Дортмунд) след 2:3 в Мюнхен на полуфинал в турнира за Купата на Германия. Баварците се възползваха максимално от равенството 0:0 на РБ Лайпциг срещу Инголщад и със 73 точки е недостижим на върха три кръга преди края на сезона. Волфсбург е на 14-а позиция с 33 точки.  

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА