Германският шампион Байерн ще представи във вторник Жоао Кансело, който ще бъде привлечен под наем от Манчестър Сити до края на сезона с опция за откупуване на стойност от 70 милиона евро. Журналистът Флориан Платенберг разкри, че португалецът най-вероятно ще дебютира за баварците още в сряда срещу Майнц 05 от турнира за Купата на Германия.

Баварците избрали Кансело заради контузията на Нусаир Мазрауи и са изпреварили Барселона за подписа на португалския национал, който е провел разговор с треньора Юлиан Нагелсман и спортния директор Хасан Салихамиджич. Той вече е в Мюнхен, където ще премине медицинските си прегледи и официално ще бъде представен пред медиите във вторник.

В последните седмици защитникът загуби титулярното си място в Манчестър Сити, а преди няколко дни, след като е разбрал, че няма да започне и срещу Арсенал за ФА Къп, се скарал с Хосеп Гуардиола.

Байерн смята да задържи младия Йосип Станишич и няма да го праща под наем в друг клуб, но може да се раздели с френския национал Бенжамен Павар, който не е първи избор за Нагелсман. Сериозен интерес към бранителя има Барселона.