Ден преди навършването на 123 години от основаването си Байерн разби у дома един от преследвачите си този сезон Унион (Берлин) с 3:0 в среща от 22-ия кръг и се завърна на върха в германската Бундеслига. Преди срещата двата тима имаха равен брой точки, но баварците дръпнаха пред берлинчани и се изравниха с Борусия (Дортмунд), който обаче остава втори с по-слаба голова разлика.

Играчите на Юлиан Нагелсман доминираха от самото начало и в 31-ата минута поведоха. Ерик Максим Чупо-Мотинг влезе в наказателното поле и се разписа след центриране на Кингсли Коман за 1:0.

Малко преди почивката Байерн вкара и втори гол, след като Кингсли Коман получи от Томас Мюлер, направи страхотен пробив и не остави никакви шансове за Фредерик Рьонов, удвоявайки за 2:0.

Домакините си решиха мача в първата минута от даденото от рефера продължение на първото полувреме. Този път Томас Мюлер подаде към Джамал Мусиала и той хладнокръвно вкара за 3:0.

Малко след подновяването на играта Фредерик Рьонов реагира блестящо на шут на Алфонсо Дейвис.

Гостите имаха шанс да върнат един гол в 58-ата минута, когато Бекер стреля, но топката мина над гредата.

В 72-ата минута Томас Мюлер стреля, но Рьонов отново спаси. До края на мача Байерн доминираше, но не реализира други голове.

След успеха си Байерн събра 46 точки на върха. Унион (Берлин) остава трети с 43 точки.

В друг мач от кръга по-рано през деня Фрайбург и Байер (Леверкузен) завършиха 1:1. Винченцо Грифо (28) изведе домакините напред, а Сердар Азмун (67) изравни за "аспирините", които са 11-и с 28 точки. Брайзгауци заемат пета позиция с 41 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!