Байерн победи трудно у дома Херта с 2:0 в мач от 30-ия кръг на германската Бундеслига и се завърна на върха във временното класиране с точка пред Борусия (Дортмунд), който завърши 1:1 при визитата си на Бохум в петък. Серж Гнабри (69) и Кингли Коман (79) вкараха головете за успеха на домакините.

Двубоят започна с натиск на баварците, но те не успяха да стигнат до чисто положение пред вратата на Оливер Кристенсен до 35-ата минута. Тогава Кингсли Коман се оказа на чиста позиция на границата на наказателното поле и шутира опасно, но стражът на гостите спаси с вещина. Пет минути след това Серж Гнабри шутира към десния ъгъл на вратата, но Кристенсен се разтегна и отново направи страхотно спасяване.

След почивката домакините продължиха да натискат и усилията им бяха възнаградени в 69-ата минута, когато Йошуа Кимих центрира към точката за изпълнение на дузпа, където Серж Гнабри плонжира и с глава вкара за 1:0. В 78-ата минута Кингсли Коман премина през бранител чрез дрибъл и навлезе в наказателното поле, след което шутира, а Кристенсен изби в корнер. Минута по-късно Кимих с дълго подаване изведе Коман зад гърба на отбраната и французинът се разписа за 2:0. До края на мача гостите не намериха сили поне за почетен гол.

След трудния успех баварците отново са лидери с актив от 62 точки, на една от „жълто-черните“. Херта остава на дъното на таблицата с 22 пункта и е на 6 точки от безопасната зона при четири оставащи кръга.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!