Германският шампион Байерн спечели с 27:0 при визитата си на стадион „Биркенмоос“ в Ротах-Егерн срещу едноименния тим за първата си контрола от лятната подготовка. Това се случи след обявяването на трансфера на корейския защитник Ким-Мин Жае след заплатена откупна клауза в размер на 50 милиона евро в касата на Наполи.

Новото попълнение не участва в срещата, както и вратарят Мануел Нойер и Томас Мюлер, които все още се възстановяват от травми. Южнокорейският бранител все пак изгледа контролата и се запозна с новите си съотборници, въртейки велоергометър отстрани.

Джамал Мусиала, Матис Тел и Марсел Забитцер вкараха по пет гола на аматьорския тим. С три попадения се отчете Серж Гнабри, а по един реализираха Рафаел Герейро, Садио Мане, Лерой Сане, Конрад Лаймер, Нусаир Мазрауи, Дайо Упамекано и Алфонсо Дейвис.

Нападателят Ерик Максим Чупо-Мотинг влезе като резерва през второто полувреме, но бе сменен след 10 минути, тъй като се сблъска с вратаря на съперника и получи сериозна болка в коляното.