За втори пореден път Шалке 04 не успя да се изкачи на първото място в Бундеслигата, след като загуби с 0:2 при гостуването си на Хофенхайм в последния мач от осмия кръг и остана на 2 точки зад лидера Борусия (Мьонхенгладбах). Преди паузата за националните тимове „миньорите“ също имаха шанс да поведат в класирането, но тогава завършиха 1:1 с Кьолн на свой терен.

Сега „кралскосините“ бяха по-добри от Хофенхайм през първата част, но не успяха да реализират някое от положенията си и веднъж удари греда след удар на Даниел Калиджури. След почивката пък Андрей Крамарич (71) и Иляс Бебу (86) вкараха головете за успеха на домакините.

Борбата за челните позиции е изключително оспорвана и “миньорите” остават седми с 14 точки, а след втората си поредна победа Хофенхайм е 11-и с 11. След седмица Шалке 04 приема Борусия (Дортмунд) в дербито на Рур, а Хофенхайм гостува на Херта в Берлин.

По-рано през деня Кьолн разби у дома последния Падерборн с 3:0 и е на 15-о място със 7 точки, а съперникът му е на дъното с една точка.

БУНДЕСЛИГА, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ