Изпълнителният директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге заяви, че последният мач на Хосеп Гуардиола начело на отбора е трябвало да бъде финалът в Шампионската лига. Въпреки че испанецът не успя да класира баварците за финал в най-престижния европейски клубен турнир, според Румениге той е научил тима на много неща. В последния мач на Гуардиола начело на Байерн се стигна до триумф в турнира за Купата на Германия след успех над Борусия (Дортмунд) с 4:3 след изпълнение на дузпи.

„Искам да отлича един човек и това е Пеп Гуардиола. Изживяхме три години с него, а мога да ви кажа, че това бяха три страхотни години. Спечелихме много титли, взехме и още една Купа на Германия. Трябва да призная, че има едно нещо, което ме дразни мъничко – щеше ми се да имахме още една седмица заедно. Ако направим равносметка на сезона ни в Шампионската лига, спечелихме срещу Ювентус в осминафиналите с 4:2 след продължения, в четвъртфинала срещу Бенфика взехме победа с 1:0 и равенство 2:2. После изиграхме такъв силен мач срещу Атлетико в Мюнхен и заслужавахме да бъдем в Милано през следващата седмица. Ето това не ми дава мира“, сподели изпълнителният директор на баварците.

„Имахме три напрегнати години с Пеп. Това бяха успешни времена, не само заради титлите. Смятам, че научихме много от Гуардиола. Той ни показа много неща на терена“, завърши Румениге.