Байерн празнува за втори път на балкона в кметството на Мюнхен за втори път в рамките на една седмица, а испанският треньор Хосеп Гуардиола официално се раздели с феновете. Преди седмица баварците представиха на привържениците Сребърната салатиера за спечелената шампионска титла, а днес им показаха и трофея от турнира за Купата на Германия, с който записаха дубъл в последната от трите години на Гуардиола начело на тима.

„Беше неописуемо красив период. В името на моето семейство: Много благодаря, Германия! Преди всички на Мюнхен и неговите хора”, сподели Гуардиола на раздяла.

„Ще ми липсват всички играчи след това, което постигнаха в тази година. Много благодаря на Карл-Хайнц Румениге, Ули Хьонес и Матиас Замер, който в последните дни и седмици не беше тук. Благодаря на Матиас за тази огромна възможност да мога да тренирам този луд тим”, каза още испанският специалист.

„Знам, че не успях да спечеля Шампионската лига. Съжалявам много. Този тим и преди всички тези играчи заслужават тази титла. Убеден съм, че ще успеем в следващите години с тези играчи, този тим и вашата подкрепа. Много благодаря, Байерн. Много благодаря, мили фенове, за вашата подкрепа и всичко. „Миа сан миа” (в превод от баварски: ние сме си ние). Всичко най-добро и довиждане”, завърши Гуардиола, който поема от следващия сезон Манчестър Сити и ако жребият в Шампионската отреди, може отново да се завърне в Мюнхен.