Президентът на Байерн Ули Хьонес разкри, че е голям фен на един конкурентите в германската Бундеслига - Хофенхайм. В същото време 65-годишният бос вече приема първите поздрави за 27-ата шампионска титла на баварците, въпреки че тя все още не е факт.

„Да, от събота”, отговори Хьонес на въпрос дали битката за титлата този сезон вече е решена.

„Сега хората отново ще кажат, че Хьонес е арогантен. Аз въобще не съм арогантен. Мисля, че при 13 точки преднина и позитивна голова разлика с 40 попадения – това вече са 14 точки. Тогава човек трябва да си представи, че трябва да загубим пет пъти и другите да спечелят пет мача, за да ни изпреварят. Аз не мога да си представя, че това може да се случи на този свят”, сподели Хьонес пред немските медии.

„Би било добре, ако два, три или четири тима наистина ни притиснат. Понякога има нужда от по-голяма конкуренция, за да има върхови постижения и мотивация”, допълни 65-годишният бос и разкри, че е голям фен на Хофенхайм.

„Това в момента е моят любим отбор, защото играе толкова безгрижно страхотен футбол. Трябва да изчакаме и да видим колко далеч може да стигне”, каза още Хьонес.

Под ръководството на Юлиан Нагелсман Хофенхайм е един от топ отборите в първенството. След 25 кръга отборът е на четвърта позиция, която дава шанс за участие в квалификациите на Шампионската лига.

Като най-голям преследвач за в бъдеще на Байерн Хьонес продължава да вижда Борусия (Дортмунд). „Няма спор в това. Те винаги са имали добър отбор, тази година също. Това е един много млад състав с голям потенциал за развитие. Убеден съм обаче, че ако запазят състава си, ще имат страхотен отбор”, коментира президентът на баварците положението на вестфалци.

„РБ Лайпциг също е в сметките, защото знам от г-н Матещитц, че той ще инвестира пари. А кой знае той какви възможности има. Той знае, че ще нещата са сериозни. Шалке 04 също ще се завърнат. Няма да бъде скучно”, завърши Хьонес.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА