Президентът на Байерн Ули Хьонес заяви, че евентуално изпадане на Хамбургер ще навреди много на германската Бундеслига. „Червените шорти” никога не са изпадали от Бундеслигата и този сезон отново са сред замесените в битката за оцеляване в елита.

„Жалко е, че отбори като Дуисбург, Кайзерслаутерн или Бохум вече не играят роля. Това с времето не е добре за първенството. Най-драматични обаче са нещата, които се случват в Хамбургер. Продължавам да твърдя, че Хамбургер би трябвало да е един от големите ни противници с възможностите, с които разполага”, сподели 62-годишният бос на баварците пред Sport Bild.

„Може би Хериберт Бруххаген ще разчисти малко нещата”, допълни Хьонес за новия спортен директор на „червените шорти”. Бруххаген би трябвало да наследи на поста напусналия в края на миналата година Дитмар Байерсдорфер.

В последните три сезона Хамбургер като един от основателите на Бундеслигата трябваше да се спасява на два пъти чрез допълнителен бараж срещу третия от Втора Бундеслига. В момента отборът отново е на 16-а позиция, която дава правото на участие в такъв бараж за оставане в елита.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА