След 471 минути без гол голмайсторът на Борусия (Дортмунд) Пиер-Емерик Обамеянг се разписа два пъти за успеха с 3:0 при визитата на Фрайбург миналата събота, показвайки че е готов да бележи още и да спаси поста на треньора Томас Тухел в следващите 9 дни, твърди „Билд”.

Още утре вестфалци гостуват на третодивизионния Шпортфройнде Лоте от 21:45 часа българско време в директен сблъсък за място на полуфиналите в турнира за Купата на Германия. Седмица по-късно „жълто-черните” приемат Бенфика в реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига, след като загубиха с 0:1 в Лисабон след многобройни пропуски в първата среща. Между тези два мача за Борусия (Дортмунд) предстои и важно домакинство срещу Байер (Леверкузен), като при победа ще защити четвъртата си позиция във временното класиране на Бундеслигата.

Старши треньорът Томас Тухел знае много добре, че ако иска да има бъдеще в Дортмунд, се нуждае отборът само да побеждава в следващите 9 дни, а гарант за това би бил голмайсторът Обамеянг, който има 23 гола от началото на сезона във всички турнири. Това е двойно повече от делящите втората позиция в голмайсторската листа на тима с по 6 попадения Усман Дембеле и Марко Ройс.

През настоящата кампания вестфалци са загубили 16% от всичките си официални срещи – 5 поражения в 32 мача. Ако Обамеянг не се разпише, процентът на загубите скача почти двойно (29%). Това означава, че головете на габонския национал са гаранция за печелене на точки. Само при загубата от Айнтрахт (1:2) във Франкфурт „жълто-черните” загубиха, въпреки че Обамеянг се разписа.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА