Носителят на трофея от миналия сезон Борусия (Дортмунд) спечели повече от убедително с 5:0 при визитата си на третодивизионния Магдебург и се класира за 1/8-финалите в турнира за Купата на Германия. Гонсало Кастро (42) вкара единствения гол за първата част, а след почивката за „жълто-черните“ се разписаха още Александър Исак (47) след пас на Максимилиан Филип, Андрий Ярмоленко (73-дузпа), Марк Бартра (79) и асистиралият му Шинджи Кагава (90) след нов пас на Филип.

Финалистът от миналата кампания Айнтрахт (Франкфурт) пък елиминира единствения четвъртодивизионен тим в този етап на турнира Швайнфурт след категоричното 4:0 като гост. Себастиен Халер (14, 58) вкара два гола за „орлите“, а по един гол добавиха още Мариус Волф (63) и Дани Блум (85) след подавания на Де Гузман и Йович.

Инголщад пък обърна като гост Гройтер Фюрт с 3:1 в сблъсъка между тимове от Втора Бундеслига и също се класира за 1/8-финалите. След нулево равенство през първата част Давид Раум (46) изведе „детелините“ напред в резултата след пас на Чигерчи. Алмог Коен (48-дузпа) веднага изравни, а в края на мача Щефан Лекс (83) и Алфредо Моралес (87) донесоха победта на гостите и класирането им за следващата фаза от надпреварата.

Майнц 05 трябваше да играе продължения, за да отстрани втородивизионния Холщайн Кил след 3:2 на свой терен. „Червените“ повеждаха на два пъти с голове на Виктор Фишер (22, 67) след подавания на Брозински и Йозтунали, но гостите изравняваха от 11-метрови наказателни удари чрез Кингсли Шиндлер (54-дузпа) и Доминик Дрекслер (75-дузпа). В първото от двете продължения Даниел Брозински (101) вкара победния гол за домакините.