Борусия (Дортмунд) и Шалке 04 завършиха 0:0 в Рурското дерби от деветия кръг на германската Бундеслиха.

Съперниците направиха здрав сблъсък и играха атрактивно, но положенията за гол пред двете врати бяха малко. През първата част гостите от Гелзенкирхен бяха по-добри, а домакините от Дортмунд нямаха точен удар в очертанията на вратата. Още в 3-ата минута, когато Макс Майер шутира, но ударът му беше избит. След това положенията пред двете врати се изпариха, а защитите на двата тима действаха много стабилно.

След почивката в 49-ата минута Сеад Колашинац се озова на добра позиция и шутира със силния си ляв крак, но вратарят на домакините Роман Бюрки спаси. Най-чистото положение за гол пропиля Осман Дембеле от вестфалци в 53-ата минута, когато от близка дистанция нацели страничната греда. В 73-ата минута Гьотце излезе сам срещу вратаря на гостите Ферман, който спаси с гърди, а секунди по-късно Колашинац изби топката в корнер след удар на Пулишич. Голмайсторът на домакините Пиер-Емерик Обамеянг получи добър пас в 81-ата минута, но шутира в аут.

Дортмунд няма успех вече в четири кръга и изостава на 8 точки от лидера Байерн, заемайки петата позиция с 15 точки. Шалке 04 е едва на 12-о място с 8 точки.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!