Борусия (Дортмунд) измъкна точка от Байерн след гол в последните секунди за крайното 2:2 на голямото дерби от деветия кръг на германската Бундеслига.

Мачът на „Сигнал Идуна Парк“ започна на ниско темпо, като двата отбора предпочитаха да действат на сигурно и да не допускат ситуации пред вратите си. Мануел Нойер все пак се намеси при силен удар на Рафаел Герейро от ъгъла на наказателното поле вдясно от вратата.  

В 33-ата минута Джамал Мусиала получи топката в ляво от вратата на Алекс Майер, върна я към дъгата, където бе Леон Горетцка, който с добре насочен удар даде аванс на гостите. Домакините можеха бързо да възстановят равенството, но Дониел Мален пропусна от чиста позиция в наказателното поле след страхотно спасяване на Нойер.

В началото на втората част Нойер трябваше да се намесва решително при удар на Мариус Волф, а след това Садио Мане направи пропуск с глава, пращайки топката покрай десния страничен стълб.

В 53-ата минута Мусиала направи втората си асистенция в мача, след като намери Лерой Сане, който с удар от границата на наказателното поле удвои преднината на баварците. Десетина минути след това Мусиала получи страхотен пас, но ударът му отблизо бе спасен от Майер.

В 74-ата минута Горетцка стреля силно отдалеч, но топката профуча покрай гредата. При изнасянето на топката Нико Шлотербек подаде напред към Юсуфа Мукоко. Той пусна наляво към Антони Моддест. Влезлият като резерва нападател запази добре топката в наказателното поле и пусна пас по земя към Мукоко, който с удар от средна дистанция намали на 1:2.  

Седем минути преди края на редовното време Нойер направи страхотно спасяване при удар с глава на Модест, а натискът на домакините се засили и в 90-ата минута Кингсли Коман направи цинично нарушение срещу Карим Адейеми. Съдията Денис Айтекин му показа втори жълт картон и го изгони с червен. Така Байерн трябваше да доиграе мача с 10 души, а в последните секунди Антони Модест (90+5) изравни за 2:2 след центриране на Нико Шлотербек.

След равенството Байерн остана трети с 16 точки и пропусна шанс да се завърне на върха. Дортмунд е на четвъртата позиция също с 16 точки, но далеч по-лоша голова разлика.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!