Борусия (Дортмунд) спечели с 2:1 при гостуването си на регионалния съперник Бохум и се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата на Германия. Точни за „жълто-черните“ бяха Емре Джан (45+1) и Марко Ройс (70), докато Кевин Щьогер (64-дузпа) вкара за домакините.

Гостите започнаха по-активно и в 7-ата минута Себастиен Алер пропусна фронтално срещу вратата. Седем минути след това стражът на Бохум Мануел Риман направи сензационно спасяване при удар на Джейми Байноу-Гитънс, а десет минути по-късно отрази и шут на Бранд от пряк свободен удар.

В първата минута на добавеното време на първата част Риман пресече подаване към Алер, излизайки от наказателното поле, и да изчисти топката. Тя обаче стигна на крака на Емре Джан, който от около 50 метра я прати топката в опразнената врата.

Бохум започна по-силно втората част и в 54-ата минута Кристофър Антуи-Аджей получи топката в наказателното поле, но ударът му бе спасен от Грегор Кобел. Отново Антуи-Аджей се озова сам срещу вратаря пет минути след това, но Кобел отново спаси.

След час игра Джейми Биноу-Гитънс игра с ръка в наказателното поле и първоначално съдията Тобиас Щилер не посочи бялата точка, но след преразглеждане на ситуацията с ВАР промени мнението си, а Кевин Щьогер реализира дузпата и изравни. Шест минути след това Джуд Белингам изведе Марко Ройс на чиста позиция и останал сам срещу вратаря, капитанът на „жълто-черните“ вкара победния гол. До края на мача домакините опитаха да притиснат своя съперник, но така и не успяха да изравнят и да вкарат мача в продължения.

По-рано Нюрнберг отстрани пред собствена публика Фортуна (Дюселдорф) с 5:3 след изпълнение на дузпи. В редовното време и продълженията двата отбора направиха равенство 1:1, като домакините изравниха дълбоко в допълнителното време на двубоя с попадение на Тайлан Думан. 

В 33-ата минута гол на Давид Ковначки даде аванс за гостите от Дюселдорф.

В 120-ата минута Флориан Флик от домакините получи червен картон заради второто си официално предупреждение, дошло след задържане на противник.

Eрик Шуранов реализира решителната дузпа в полза на Нюрнберг, а точно преди това Йохан Ниемец беше пропуснал от бялата точка. 

По-късно тази вечер Борусия Дортмунд гостува на местния си противник Бохум в друга среща от осминафиналите.