Борусия Дортмунд разби с 3:0 като гост последния Дармщат в мач от 17-ия кръг на германската Бундеслига. Юлиан Брандт, Марко Ройс и Юсуфа Мукоко вкараха головете във вратата на домакините.

В 24-ата минута излязоха напред в резултата. Джейми Биное-Битънс намери Юлиан Брандт в наказателното поле и той порази целта за 1:0. Десетина минути по-късно от Дортмунд претендира за дузпа за нарушение срещу Никлас Фюлкруг, но главният съдия подмина ситуацията.

В 42-рата минута вратарят на опашкарите Марсел Шюен се отчете с блестящо спасяване при удара на Дониел Мален.

След почивката в 65-ата минута "лилиите" получиха един от малкото си шансове за попадение. Лука Пфайфер скочи високо и засече с глава центриране от ъглов удар. Грегор Кобел обаче реагира добре и спаси. В 77-ата минута Дортмунд вкара втори гол, с който до голяма степен сложи точката на спора. Завърналият се Джейдън Санчо асистира на Марко Ройс за 2:0.

Крайният резултат оформи Юсуфа Мукоко във втората минута от добавеното време. Съдията даде авантаж след нарушение пред наказателното поле. Младият нападател залъга защитник и с перфектен удар вкара за 3:0. Мукоко можеше да вкара втория си гол в мача секунди преди края му. Той си освободи пространство за изстрел и отправи такъв от чиста позиция, но вратарят на домакините изби в корнер.

С победата Дортмунд събра 30 точки и заема петата позиция в класирането. Дармщат остава последен с едва 10 точки.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА!