Борусия Дортмунд размаза у дома изпадналия като последен с 4:0 в последния мач на Марко Ройс на "Сигнал Идуна Парк" от заключителния 34-и кръг на германската Бундеслига. Самият Ройс се отчете с гол и асистенция в двубоя. 

В 11-ата минута Марко Ройс бе изведен сам в наказателното поле, но уцели напречната греда с удара си. 

След половин час игра Марсел Забитцер отправи силен изстрел от границата на наказателното поле, но и той уцели гредата.  Секунди след това Ройс пусна пас към Ян Маатсен, който нидерландецът превърна в гол за 1:0. 

В 38-ата минута "Сигнал Идуна Парк" се превърна във врящ котел, след като любимецът на "жълто-черната" публика Марко Ройс бе точен за 2:0 от пряк свободен удар в последния си мач с екипа на Борусия в Бундеслигата. 

Борусия увеличи преднината си на три гола в 72-рата минута, когато Джейдън Санчо изведе много добре Юлиан Брандт в наказателното поле и той прати топката в долния десен ъгъл за 3:0. В 88-ата минута Дониел Мален прати отблизо топката в опразнената врата за 4:0.

След успеха си Дортмунд завърши на петото място с 63 точки. Дармщад остана на дъното със 17 и от следващия сезон ще играе във Втора Бундеслига.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА!