Борусия Дортмунд срази у дома Бохум с 3:1 в малкото дерби на Рурския регион от 19-ия кръг на германската Бундеслига и се завърна на четвъртата позиция. Хеттрик за победителите наниза Никлас Фюлкруг, а Нико Шлотербек си вкара автогол.

Домакините получиха право да изпълнят дузпа в 4-ата минута, когато вратарят Мануел Риман фаулира Дониел Мален. Зад топката застана Никлас Фюлкруг, който не се поколеба и в 7-ата минута прати топката в мрежата за 1:0.

Бохум имаше страхотен шанс в 34-ата минута, но Александър Майер спаси удар от упор на Антони Лосила. Три минути след това Марсел Забитцер стреля опасно от пряк свободен удар, но Риман спаси.

В самия край на редовното време на първото полувреме Бохум осъществи добра атака отляво. Последва остро центриране по земя в наказателното поле, където Нико Шлотербек засече топката и си вкара автогол за 1:1.

След почивката Бохум бе по-опасният отбор, но така и не успя да стигне до пълен обрат. Вместо това, в 72-ата минута Забитцер центрира отдясно във вратарското поле, където Фюлкруг с глава реализира за 2:1.

Секунди преди края на редовното време Фюлкруг пусна извеждащо подаване към Байноу-Гитънс, който бе фаулиран от Кристиан Гамбоа в наказателното поле и съдията посочи бялата точка. Зад топката отново застана Фюлкруг, който оформи своя хеттрик и краиното 3:1.

С тази победа тимът на Един Терзич събра 36 точки на 4-ото място във временното класиране в германския елит, докато Бохум е 14-и с 20 пункта.

В по-ранния неделен мач Унион Берлин приключи една бурна седмица, в която старши треньорът Ненад Биелица беше наказан за три мача, с победа с 1:0 срещу Дармщат.

Бенедикт Холербах вкара победния гол в 62-ата минута, за да донесе на Унион важни три точки в борбата за оцеляване в елита. Тимът е 15-и в класирането с пет точки пред Кьолн, първият отбор в зоната на изпадащите. Дармщад е на дъното на таблицата с 11 точки.

Седмицата за Унион започна с поражение с 0:1 срещу Байерн Мюнхен в отложена среща в сряда. По време на мача треньорът Биелица удари крилото на Байерн Лерой Сане в лицето, докато играчът се опитваше да вземе топката, за да изпълни тъч.

Биелица беше отстранен за три мача от Германската футболна федерация и беше глобен с 25 хиляди евро. Срещу Дармщат той беше заменен от помощник-треньора Даниел Юмич. Биелица наблюдава победата от ВИП ложата.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА!