ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Борусия (Дортмунд) се възползва от грандиозния провал Байерн по-рано през деня и след 4:0 у дома срещу Айнтрахт (Франкфурт) в мач от 29-ия кръг излезе начело в германската Бундеслигата. Преди това баварците паднаха с 1:3 при визитата си на Майнц с 1:3 и дадоха шанс на вестфалци да ги изместят от върха. Това се случи след голове на Джуд Белингам (19), Дониел Мален (24, 66) и Матс Хумелс (41).

Домакините поведоха в 19-ата минута, когато Джуд Белингам получи на границата на наказателното поле и с премерен удар се разписа за 1:0, а асистенцията направи Юлиан Бранд. Пет минути по-късно Борусия удвои преднината си и направи заявка за крайния успех. Карим Адейеми отклони с глава центриране. Топката се разходи успоредно на голлинията, а Дониел Мален я вкара от близко разстояние за 2:0.

Половин час след началото Кевин Трап предотврати трети гол в мрежата си, спасявайки удар на Карим Адейеми. Три минути по-късно и Грегор Кобел направи ключово спасяване след удар с глава на Бута. В 41-ата минута Рафаел Герейро центрира, а Матс Хумелс се извиси над всички и насочи топката в мрежата за 3:0.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+) 

След почивката в 66-ата минута Дортмунд окончателно нокаутира противника си. Дониел Мален беше изведен с добър пас в коридор, запази хладнокръвие, справи се с Трап и оформи крайния резултат. До края „жълто-черните“ понамалиха темпото, а резултатът се запази непроменен.

С категоричния успех Борусия е първи с 60 точки, а на второто място е Байерн Мюнхен с 59. До края на първенството остават точно 5 кръга.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК