ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Българският национал Илия Груев игра 120 минути за Вердер и реализира дузпа, но тимът му загуби по драматичен начин от Падерборн с 4:5 при дузпите и отпадна още във втория кръг на Купата на Германия. 

Мачът завърши 2:2 в редовното време, а втородивизионният съперник ликува след ударите от бялата точка. Груев отбеляза четвъртата дузпа, но Леонардо Битенкурт пропусна последната и Вердер е аут от турнира.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Българският национал Илия Груев игра 120 минути за Вердер и реализира дузпа, но тимът му загуби по драматичен начин от Падерборн с 4:5 при дузпите и отпадна още във втория кръг на Купата на Германия. 

Мачът завърши 2:2 в редовното време, а втородивизионният съперник ликува след ударите от бялата точка. Груев отбеляза четвъртата дузпа, но Леонардо Битенкорт пропусна последната и Вердер е аут от турнира.

Падерборн взе комфортен аванс още първото полувреме, след като Феликс Плате (в 22-ата минута) и Сърлорд Контех (в 43-ата) се разписаха във вратата на гостите. 

След почивката Вердер изравни чрез Леонардо Битенкурт в 65-ата минутаи Митчел Вайзер в 84-ата и се стигна до продължения. В тях нов гол не падна и 1/8-финалистът трябваше да се определи след изпълнение на дузпи. 

Двата отбора изпълниха безупречно първите осем. След това дойде ред и на Илия Груев, който показа точен мерник, но Битенкурт пропусна петия 11-метров наказателен удар за "бременските музиканти". Ричмънд Тачи вкара последната дузпа за Падерборн и прати отбора си напред в турнира.

За разлика от Вердер, Борусия (Дортмунд) не допусна изненада и се класира на 1/8-финалите. Футболистите на треньора Един Терзич надвиха с 2:0 като гост Хановер, който се намира на пето място във временното класиране на Втора Бундеслига.

Борусия поведе след автогол на Брайт Арей-Мби в 11-ата минута, а в 71-ата Джъд Белингам от дузпа подпечата победата.

"Жълто-черните" обаче завършиха мача с десет човека, след като червен картон в 85-ата минута получи Карим Адейеми.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК